Новости

VI Міжнародний фестиваль документальних фільмів "Кінолітопис-2007"

21⋅05⋅2007 10:06

У Києві від 23 до 25 травня пройде VI Міжнародний фестиваль документальних фільмів "Кінолітопис-2007". Відкриється фестиваль 23 травня о 18:00 у Центрі ділового та культурного співробітництва "Український дім". У програмі відкриття, зокрема, святкування 75-річчя Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного.

Як зазначено в офіційному прес-релізі, до відбору на конкурс цьогорічного фестивалю було представлено понад 150 кінострічок із 16 країн світу. До участі у фестивалі взято 87 фільмів. На глядачів очікує 8 прем'єр, з них – 6 українських фільмів.

Фестивальна програма має два конкурси – міжнародний та національний. Голова журі міжнародного конкурсу – відомий французький кінорежисер і сценарист Домінік Делюш. На фестивалі відбудеться українська прем'єра його фільму "Сергій Лифар – мегазірка балету" (2005, Франція). Домінік Делюш вважається літописцем французького балету. За словами критика Жана Тюляра, ніхто краще за нього "не зумів зафіксувати в образах танець і зробити зримими чари музики"...

Національний конкурс "Київська кінопремія" судитиме журі під головуванням кінорежисер Вадима Костроменка, директора музею Одеської кіностудії.

Окрім цього та інших подій, на фестивалі буде організовано відкритий „круглий стіл” під назвою "Соціокультурний прогрес України через інформаційний простір", що його організатором виступає Всеукраїнська громадська організація "Ліга культури". 

- / 5
0 голосов