Сторожова застава

The Stronghold

Сторожова застава - фильм (2017) на сайте о хорошем кино Устрица
  • Год:
    2017
  • Страна:
    Украина
  • Режиссер:
  • Студия:
    «Кінороб»
  • Длительность:
    1 ч. 51 мин.
  • Tип фильма:
    Художественный
  • Жанр:
    Фэнтези, Приключения
  • Рейтинг IMDb:
    7.8
  • Рейтинг:
    5 / 5
    1 голос
    Ваш рейтинг
Трейлер

Трейлер

Описание фильма «Сторожова застава»

Тінейджер Вітя під час сонячного затемнення через магічний портал потрапляє в XII сторіччя, в Київську Русь. Спочатку він не вірить, що таке з ним трапилося, але потім хлопчик дуже швидко адаптується до нової реальності. Там він знайомиться з традиційними богатирями – Іллею Муромцем, Добринею Микитичем та Олешкою Поповичем. Але окрім хрестоматійних персонажів наш Вітя зустрінеться з дівчинкою Оленкою, яка станє його провідником по давньоруському світу.
На Вітю чекають пригоди и дуже небезпечні події, які стануть для нього своєрідним випробування на чесність та сміливість. До того ж Віктор зможе позбавитись своєї фобії – страху висоти, та дати відсіч половцям (звісно, за допомогою богатирів).
«Сторожова застава» - це перший український фільм в жанрі фентезі, він вийшов доволі цікавим і симпатичним. Деякі критики відзначали, що фільму геть не вистачає глибини та цікавих сюжетних ходів. З цим можна погодитись, але в загалі «Застава» залишає досить приємне враження, і дивитися її не нудно. На наш погляд, темп фентезі дещо повільний, якби дії розвивалися швидше – було б краще для стрічки.

Цікаві факти
Фільм знято українською мовою, в головних ролях виступають як новачки, так і відомі діячи кіно: дебютанти Данило Каменський та Єва Кошева, а також зірка театру і кіно Наталія Сумська, актори Роман Луцький, Олег Волощенко та ін.

Зйомки відбувались в скелях Довбуша (Карпати), в побудованій фортеці на студії FILM.UA, на Лисій горі в Києві, болотах Боярки, Коростишівському кар'єрі, озері під Кагарликом та інших цікавих місцях України.

Півроку тривало будівництво декорацій до Сторожової Застави.

Акторам знадобилося біля 300 костюмів, половину з яких було виготовлено спеціально за замовленням. Актор Олександр Комаров (він грає Добриню) носив на собі лати, які важили біля 30 кг!

Фільм створено за повістю Володимира Рутковського.

Бюджет стрічки склав 40 млн гривень, майже половина – гроші Держкіно.